ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ

Εις κάθε προσκυνητήν ας είναι

υψίστη η ευλογία και πλουσία η χάρις

της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο του π. Φωτίου


Ετήσιο Μνημόσυνο Γέροντος Φωτίου, 

Πνευματικού της Ιεράς Μονής Δαμάστας


ο  π. Φώτιος

Το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Πνευματικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας Γέροντος Φωτίου (Κερασιώτη) ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το Σάββατο 3 Μαΐου.
Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων πνευματικών τέκνων του αειμνήστου, εξ Αθηνών και άλλων περιοχών της Ελλάδος.

ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου

Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη από το Βόλο και παρέστησαν Καθηγητές Πανεπιστημίου, Στρατιωτικοί, Ιατροί, Ανώτατοι Δικαστικοί, συγγενείς και πλήθος πνευματικών τέκνων του αειμνήστου Γέροντος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους χώρους της Μονής.
  
Η   χορωδία
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του αειμνήστου Γέροντος τονίζοντας ότι υπήρξε ένα άξιο πνευματικό τέκνο και συνεχιστής του Αγίου Πορφυρίου. Ένας αγωνιστής Μοναχός με ευθύ λόγο και ταπεινό φρόνημα. Στο πρόσωπό του βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του Κυρίου:  «Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς». Η πολυχρόνια άσκηση, η συνεχής μελέτη των πατερικών κειμένων, η αδιάλειπτη προσευχή και η Χάρις του Θεού τον κατέστησε περιζήτητο πνευματικό ιατρό προς τον οποίο κατέφευγαν χιλιάδες πονεμένοι άνθρωποι, εκζητητές της αγιότητος. Ο μακαριστός Γέρων π. Φώτιος εβάδισε επί τα ίχνη των αγίων Πατέρων. Ο συνδυασμός θεωρίας και πράξεως τον ανήγαγε σε μεγάλη πνευματική προσωπικότητα, γι’ αυτό και η συνείδηση της Εκκλησίας τον κατατάσσει στις μεγάλες σύγχρονες εκκλησιαστικές μορφές.
πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τους χώρους της Μονής
Πηγή : www.imfth.gr